sobota, 1 czerwca 2013

Chleb na majonezie /z automatu/

Przepis na ten chleb został zaadaptowany z przepisu bułki na majonezie, autorstwa monia7301. Aby lenistwa stało się zadość - wszystko co możliwe próbuję wykonać w automacie do pieczenia chleba. I tym razem znów się udało!! Efekt naprawdę bardzo dobry :) Chleb bez wyczuwalnego smaku majonezu, puszysty i sycący.

Składniki:
  • 450 g mąki pszennej
  • 7 g suchych drożdży
  • 250 ml maślanki
  • 4 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 0,5 łyżeczki cukru
  • 0,5 łyżeczki soli

Wykonanie:

Rozpoczynając od mokrych - umieścić wszystkie składniki w formie automatu. Formę zamocować i ustawić normalny program pieczenia (waga 1 kg, stopień wypieczenia średni). 

Smacznego!!



7 komentarzy:

  1. Bardzo zainteresował mnie ten przepis. Chleb jest już w automacie. Ciekawe jak wyjdzie- dam znać.

    OdpowiedzUsuń
  2. Chlebek wyszedł przepyszny. Na stałe wejdzie do moich wypieków. Dzięki za przepis.

    OdpowiedzUsuń
  3. piekłem ale mi wychodził zakalec

    OdpowiedzUsuń
  4. Proszę odpowiedzieć dlaczego tak się działo

    OdpowiedzUsuń
  5. Ten wpis jest bardzo ciekawy

    OdpowiedzUsuń
  6. Wiele tutaj interesujących i ważnych informacji.

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...