Przepis na ten chleb został zaadaptowany z przepisu bułki na majonezie, autorstwa monia7301. Aby lenistwa stało się zadość - wszystko co możliwe próbuję wykonać w automacie do pieczenia chleba. I tym razem znów się udało!! Efekt naprawdę bardzo dobry :) Chleb bez wyczuwalnego smaku majonezu, puszysty i sycący.
Składniki:
- 450 g mąki pszennej
- 7 g suchych drożdży
- 250 ml maślanki
- 4 łyżki majonezu
- 1 łyżeczka musztardy
- 0,5 łyżeczki cukru
- 0,5 łyżeczki soli
Wykonanie:
Rozpoczynając od mokrych - umieścić wszystkie składniki w formie automatu. Formę zamocować i ustawić normalny program pieczenia (waga 1 kg, stopień wypieczenia średni).
Smacznego!!
Bardzo zainteresował mnie ten przepis. Chleb jest już w automacie. Ciekawe jak wyjdzie- dam znać.
OdpowiedzUsuńChlebek wyszedł przepyszny. Na stałe wejdzie do moich wypieków. Dzięki za przepis.
OdpowiedzUsuńpiekłem ale mi wychodził zakalec
OdpowiedzUsuńProszę odpowiedzieć dlaczego tak się działo
OdpowiedzUsuńŚwietny przepis
OdpowiedzUsuńTen wpis jest bardzo ciekawy
OdpowiedzUsuńWiele tutaj interesujących i ważnych informacji.
OdpowiedzUsuń