sobota, 29 czerwca 2013

Drobiowe zrazy z pesto i wędzoną szynką


Raz, dwa, trzy i gotowe. Mało z nimi pracy, idealnie smakują zaraz po przyrządzeniu, ale też odgrzewane. Zawsze robimy ich więcej i na drugi dzień pakujemy do lunchboxów. Polecam!

Składniki:
(przepis na dużą porcję, ok. 8-9 roladek)

  • 1 kg piersi z kurczaka
  • pesto z rukoli (przepis) lub mały słoiczek innego pesto
  • 7-9 plastrów wędzonej szynki (np. szwarcwaldzkiej)
  • dodatkowo: wykałaczki

Wykonanie:

Piersi z kurczaka umyć i osuszyć. Następnie każdą pierś pokroić wzdłuż, tworząc ok. 3 filety. Filety delikatnie obtłuc na desce, aby je dodatkowo spłaszczyć. Każdy filet ułożyć na plastrze szynki, następnie posmarować go łyżeczką pesto i zrolować. Całość spiąć wykałaczką. Zrazy układać w żaroodpornym naczyniu i piec przez 30 minut w 180 stopniach. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...