Sfatygowany przepis, który przez lata ewoluował. |
Składniki:
- 1 kg trzykrotnie mielonego sera (półtłusty lub tłusty, w wiaderku lub w kostkach)
- 6 jaj
- 1,5 szklanki cukru
- 1 opakowanie budyniu waniliowego
- kilka kropel aromatu (do sernika/ migdałowego/waniliowego)
Wykonanie:
Wszystkie składniki umieszczamy w dużej misce i miksujemy na puszystą masę. Umieszczamy ją w formie wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą lub jedynie wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 45-50 min w 170-180 stopniach, na środkowym poziomie piecyka.
Można podawać zaraz po przestudzeniu. Wspaniale komponuje się z rozpuszczoną czekoladą lub sosami owocowymi.
Porcja jednoosobowa, z połowy składników :) |
prosty i szybki :-)
OdpowiedzUsuńhttp://magiawkuchni.blox.pl/html/1310721,262146,21.html?0
chetnie bym sie skusila na kawaleczek serniczka:)
OdpowiedzUsuńzapewniam, że jest pyszny :)
OdpowiedzUsuńPrzepisy sfatygowane są najlepsze, bo autentyczne :D Lubię takie zapaprane, zmięte życiem notatki :)
OdpowiedzUsuńA efekt pieczenia - imponujący!