piątek, 6 kwietnia 2012

Mięsne cross buns

Aby trochę urozmaicić świąteczny stół, proponuję "opakować" kotleciki mielone w ciasto francuskie. Efekt wizualny, ale także cieszący podniebienie. Możecie owinąć kotleciki np. w kształt krzyża, na wzór angielskich bułeczek.

Składniki:
  • 500 g mięsa mielonego (najlepiej indyczego, polecam Indykpol)
  • przyprawy, np. egzotyczne (np. Kotani) lub sól i pieprz
  • pół opakowania ciasta francuskiego


Wykonanie:

Z mięsa uformować kotleciki i delikatnie obsypać je przyprawami (jeśli użyjcie mięsa indyczego, będzie to zdecydowanie lepszy sposób, niż wymieszanie przyprawy z mięsem).
Kotlety usmażyć na suchej teflonowej patelni. 
Gdy lekko przestygną obłożyć je ciastem francuskim. Ułożyć na papierze do pieczenia i piec w piekarniku w 200 stopniach przez ok. 20 minut - do momentu zarumienienia się ciasta.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...