wtorek, 1 listopada 2011

Sałatka z surimi (II wersja)

Kto wykroi kwadrans na przygotowane kolacji? Jeśli dacie radę, to w w tym czasie przygotujecie tą sałatkę. Warto jej spróbować!

Składniki:

  • 250 g paluszków surimi
  • 1 szklanka białego ryżu
  • 2 czerwone papryki
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 0,5 puszki kukurydzy
  • 4 kopiaste łyżki majonezu
  • sól i pieprz do smaku


Wykonanie:
Ryż ugotować na sypko w ok. 3 szklankach wody. Gdy będzie miękki odsączyć na sicie i przestudzić. Jajka ugotowane na twardo, posiekać w kostkę. Również w kosteczkę pokroić paluszki surimi i papryki. Składniki umieścić w dużej misce. Dodać odsączoną kukurydzę. Następnie doprawić majonezem, solą i pieprzem. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...