poniedziałek, 24 października 2011

Filet z piersi kurczaka w kremowym sosie

Pyszne i gotowe w mgnieniu oka. Warto spróbować, mmmm.... 
Przepis zmodyfikowany z opakowań serka mascarpone Piątnica. 


Składniki:
(Składniki na 3 duże porcje)
  • 500 g piersi z kurczaka
  • 250 g sera mascarpone
  • 4 duże pomidory
  • 1 średnia cebula
  • 1 łyżka oliwy do smażenia
  • 1 łyżka ziół prowansalskich
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
  • 1/2 łyżeczki soli


Podawać z ulubionym makaronem, ugotowanym al dente.


Wykonanie:
Cebulę posiekać w kosteczkę i podsmażyć na łyżce oliwy. Pomidory obrać ze skórek i pokroić w ósemki. (W tym momencie można także zacząć gotować makaron).

Pierś z kurczaka pokroić w kostkę i podsmażyć na teflonowej patelni. Gdy mięso będzie usmażone, dodać zeszkloną cebulę i pomidory. Dusić 1 minutę. Po tym czasie dodać ser mascarpone i mieszać do momentu roztopienia serka, dodać zioła, pieprz i sól, dusić 1 minutę.

Gotowe!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...