Przepis zmodyfikowany z opakowań serka mascarpone Piątnica.
Składniki:
(Składniki na 3 duże porcje)
- 500 g piersi z kurczaka
- 250 g sera mascarpone
- 4 duże pomidory
- 1 średnia cebula
- 1 łyżka oliwy do smażenia
- 1 łyżka ziół prowansalskich
- 1/2 łyżeczki pieprzu
- 1/2 łyżeczki soli
Podawać z ulubionym makaronem, ugotowanym al dente.
Wykonanie:
Cebulę posiekać w kosteczkę i podsmażyć na łyżce oliwy. Pomidory obrać ze skórek i pokroić w ósemki. (W tym momencie można także zacząć gotować makaron).
Pierś z kurczaka pokroić w kostkę i podsmażyć na teflonowej patelni. Gdy mięso będzie usmażone, dodać zeszkloną cebulę i pomidory. Dusić 1 minutę. Po tym czasie dodać ser mascarpone i mieszać do momentu roztopienia serka, dodać zioła, pieprz i sól, dusić 1 minutę.
Gotowe!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz