Składniki:
- 1 opakowanie (250 g) paluszków surimi
- 0,5 puszki kukurydzy
- 0,5 puszki ananasa
- 4 łodygi selera naciowego
- 3 jajka
- 3 łyżki majonezu
- 1 łyżka oliwy
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka pieprzu
Wykonanie:
Jajka ugotować na twardo.Paluszki surimi pokroić na plastry o szerokości ok. 1 cm. Na patelni rozgrzać oliwę i podsmarzyć surimi z dodatkiem 0,5 łyżeczki soli i 0,5 łyżeczki pieprzu. Przełożyć do miski. Ananas, seler i jajka pokroić w kostkę, kukurydzę odsączyć. Wszystkie składniki umieścić w misce i wymieszać z majonezem oraz doprawić solą i pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz