czwartek, 23 czerwca 2011

Koktajl "czeko-banan"

Niech nie zmyli Was nazwa, ponieważ ten koktajl to źródło witamin i zdrowej energii. Kefir czy maślanka dostarczają wapń, banany to źródło potasu, kakao uzupełnia niedobory magnezu, a miód jest naturalnym środkiem przeciwbakteryjnym, wzmacniającym nasz organizm. A smak koktajlu. Hmm... spróbujcie, istna czekolada!

Składniki:
(na 1 dużą porcję)

  • 200 ml kefiru lub maślanki
  • 1,5 dojrzałego banana
  • 2 łyżeczki miodu
  • 2 łyżeczki kakao


Wykonanie:

Wszystkie składniki zmiksować za pomocą blendera. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu. Można przechowywać z lodówce w zamkniętym pojemniku do 12 godzin.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...