Składniki:
- 1 litr soku pomidorowego
- paczka mrożonej zupy pieczarkowej
- 0,5 litra wody
- ok. 200 ml jogurtu naturalnego
- pół łyżeczki pieprzu
- pół łyżeczki słodkiej papryki
- łyżeczka suszonego majeranku
- łyżeczka suszonego lub świeżego koperku
- łyżeczka suszonej lub świeżej natki pietruszki
- 2 liście laurowe
- 4 ziarenka ziela angielskiego
- 2 kostki bulionu cielęcego
Wykonanie:
Anielsko proste! Wszystkie składniki, oprócz jogurtu, wlewamy/wsypujemy do garnka. Gotujemy do miękkości warzyw. Następnie wlewamy do miseczki jogurt, dolewając do niego pół chochli zupy, mieszamy. Dolewamy kolejną chochlę i znów mieszamy. (W ten sposób "hartujemy" jogurt, aby się nie ściął w zupie.). Wlewamy jogurt do garnka z zupą i mieszamy.
Zupa gotowa. Podajemy na stół :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz