sobota, 21 maja 2011

Kokardki z łososiem

Szybki obiad lub kolacja dla dwojga? Bardzo proszę! 

Składniki:
200 g makaronu 'kokardki'
100 g wędzonego łososia
200 ml jogurtu naturalnego
3 łyżki posiekanych orzechów laskowych
3 łyżki świeżego lub suszonego koperku
4 łyżki soku z cytryny
0,5 łyżeczki pieprzu

Wykonanie:
Makaron gotujemy w osolonej wodzie, al dente zgodnie z zaleceniem producenta . Do ugotowanego, gorącego makaronu dodajemy pokrojonego w kwadraciki łososia. W miseczce mieszamy jogurt z orzechami, koperkiem, sokiem z cytryny i pieprzem. Polewamy tym makaron. Mieszamy i podajemy na talerze.

Ps. Makaron dobrze podać np. z brokułami lub pomidorami

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...