Składniki:
- 500 g mąki pełnoziarnistej
- 25 g świeżych drożdży
- 1 szklanka letniego mleka
- 2 jajka
- 3 łyżki oleju
- 4 łyżki maku
- 3/4 szklanki bakalii (u mnie: posiekane orzechy, suszone morele i śliwki, ziarna słonecznika, rodzynki i żurawina)
- otręby (u mnie owsiane) do posypania bułeczek
Wykonanie:
Mąkę wsypujemy do miski. W szklance mleka rozpuszczamy drożdże i wlewamy mieszankę do mąki. Dodajemy wszystkie pozostałe składniki i zagniatamy. Ciasto będzie miało luźną konsystencję. Zostawiamy do wyrośnięcia na minimum godzinę (powinno podwoić objętość).
Następnie formujemy bułeczki, posypując je otrębami. Uformowane kładziemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Odstawiamy na 15 min. Po tym czasie wstawiamy do piecyka nagrzanego do temperatury 180 stopni.
Pieczemy ok. 20 minut (sprawdzamy patyczkiem środek bułeczek).
Borgata Hotel Casino & Spa - JTR Hub
OdpowiedzUsuńLocated in https://sol.edu.kg/ Atlantic City, Borgata Hotel casino-roll.com Casino & Spa offers the finest in amenities and kadangpintar entertainment. It 출장안마 also provides a seasonal 스포츠 토토 사이트 outdoor swimming