Składniki:
- 250 g sera mascarpone
- 350 g piersi z kurczaka
- 250 g świeżego szpinaku
- 200 g pomidorków koktajlowych
- sól i pieprz do smaku
Wykonanie:
Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, a następnie usmażyć na suchej, teflonowej patelni. Pod koniec smażenia dodać liście szpinaku, cały czas mieszając. Po chwili porcjami kłaść na patelni serek mascarpone i mieszać, aż przybierze konsystencje sosu. Podgrzać, doprawić solą i pieprzem.
Podawać z makaronem oraz pomidorkami koktajlowymi pokrojonymi na połówki lub ćwiartki.
Smacznego!
Wygląda przepysznie :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam mascarpone, uwielbiam kurczaka, uwielbiam szpinak i uwielbiam pomidorki koktajlowe :D Chyba coś dla mnie.
OdpowiedzUsuńSmakowity ten sos!
OdpowiedzUsuńUwielbiam kurczaka z takimi kremowymi sosami. Pasują też do szpinaku. Kurczak ze szpinakiem to jedno z moich ulubionych połączeń. i te pomidorki? Mamooo, danie idealne!
OdpowiedzUsuńpychota! nie mogę przestać patrzeć na to zdjęcie! cudo :)
OdpowiedzUsuńCieszę się, że spodobał się Wam ten przepis!
OdpowiedzUsuńMam szpinak i zastanawialam sie co z nim zrobic ten przepis jest idealny dzieki :)
OdpowiedzUsuńczym można zastąpić kaloryczne mascarpone aby przepisy był dietetyczny ? ;)
OdpowiedzUsuńNiestety, żeby uzyskać taki efekt to tylko mascarpone :( to dzięki niemu sos jest delikatny i kremowy
UsuńPrzepyszne, polecam!
OdpowiedzUsuńWitam!-szkoda ,ze to musi byc swiezy szpinak ?....a zima skad go wziasc -bede musiala tyle czekac ,aby wyprobowac?
OdpowiedzUsuńw sklepach jest świeży szpinak w torebkach cały rok
UsuńPrzepyszne :)
OdpowiedzUsuńZapraszam do mnie :) http://foodeateating.blogspot.com/
Jestem wielkim zwolennikiem takiego jedzenia, no ale jest jedna przeszkoda. Jak podsmażam mięso to nie bardzo lubię że zapach smażenia roznosi się wszędzie. Wtedy doskonale sprawdza się neutralizator zapachów https://neutralizatoryzapachu.pl/4-restauracje-i-hotele który skutecznie te zapachy neutralizuje.
OdpowiedzUsuńCiekawa kompozycja smakowa
OdpowiedzUsuń