wtorek, 13 września 2011

Clafoutis z winogronami

Owoce zatopione w cieście naleśnikowym, mmmm....


Składniki:

  • ok. 0,5 kg winogron
  • 1,5 szklanki mleka
  • 1,5 szklanki mąki pszennej
  • 2 jajka
  • 1 łyżka słodziku w płynie
  • ew. cukier puder do posypania ciasta


Wykonanie:
Jajka, mleko, mąkę i słodzik zmiksować na jednolitą masę. Tak przygotowane ciasto przelać do średniej wielkości formy wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzch wrzucić całe winogrona. Zapiekać w temperaturze 180 stopni przez około 45 minut (do suchego patyczka). 
Smacznego!

2 komentarze:

  1. Widziałam masę przepisów na Clafoutis, ale pierwszy raz widzę wersję winogronową :-) Zapowiada się pyszny deser...o nieprzyzwoitej porze ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ciasto z ciasta naleśnikowego... mmm, może być pysznie! Kiedyś muszę spróbować!

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...