Krótki przewodnik po słodzikach:
- płynne - najbardziej funkcjonalne. Zazwyczaj można stosować przy wysokich temperaturach. Ale czytajcie etykietki!
- w pastylkach - do ciepłych napoi oraz do przygotowania budyniu (! patent mojej Mamy: 5 lub 6 pastylek do 0,5 l mleka)
- w proszku - te z którymi się spotkałam nie były przeznaczone do użycia w wysokiej temperaturze.
Odnośnie słodzików i wszelkich produktów "light" warto wspomnieć, że należy unikać tych zawierających aspartam. Dlaczego? Od kilku lat prowadzone są intensywne badania na temat jego szkodliwości. Substancji słodzących jest w bród, więc nie warto ryzykować.
Moja praca to głównie siedzenie przed komputerem, i wypijanie kolejnych słodkich kaw. To co robię to głównie strony ww Radom, ich tworzenie i projektowanie, czy inna reklama głównie internetowa, wszystko na siedząco. Żeby nie tyć od tych słodkich kaw, pomyślałem o słodzikach, i nawet je stosowałem, ale pomimo że kawa nie słodka, to strasznie mi się po niej jeść chciało, i teraz jestem gruby jak hipopotam słodzik nic nie dał :(
OdpowiedzUsuń