Składniki:
- ok. 0,5 kg winogron
- 1,5 szklanki mleka
- 1,5 szklanki mąki pszennej
- 2 jajka
- 1 łyżka słodziku w płynie
- ew. cukier puder do posypania ciasta
Wykonanie:
Jajka, mleko, mąkę i słodzik zmiksować na jednolitą masę. Tak przygotowane ciasto przelać do średniej wielkości formy wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzch wrzucić całe winogrona. Zapiekać w temperaturze 180 stopni przez około 45 minut (do suchego patyczka).
Smacznego!
Widziałam masę przepisów na Clafoutis, ale pierwszy raz widzę wersję winogronową :-) Zapowiada się pyszny deser...o nieprzyzwoitej porze ;)
OdpowiedzUsuńCiasto z ciasta naleśnikowego... mmm, może być pysznie! Kiedyś muszę spróbować!
OdpowiedzUsuń